Gotowanie na parze jest najzdrowszą formą przyrządzania posiłków. Przygotowane w ten sposób potrawy wyglądają apetycznie, zachowują walory smakowe i - co najważniejsze -nie tracą cennych witamin.
Gotowanie na parze i w kombiwarze to idealna metoda przede wszystkim dla osób cierpiących na zaburzenia przemiany materii, mających problemy z nadwagą, alergików, ale również dla osób całkowicie zdrowych, które chcą uniknąć chorób. Zebrane w książce przepisy dostarczą pomysłów na smaczne i zdrowe potrawy z mięsa, ryb, warzyw i owoców.
Część 1
GOTOWANIE NA PARZE
4 Wprowadzenie
4 O zaletach gotowania na parze
6 Gotowanie na parze
9 Co można gotować na parze
10 O czym należy pamiętać, przystępując do gotowania na parze
12 Przepisy
14 Warzywa i grzyby
38 Sosy do warzyw
41 Ryby i owoce morza
49 Mięso
59 Pasztety
66 Sosy do pasztetów
67 Makaron, ryż, kuskus
72 Przekąski z jajek
Część 2
GOTOWANIE W KOMBIWARZE
74 Wprowadzenie
76 Budowa kombiwaru
77 Co potrafi kombiwar
79 Jak gotować w kombiwarze
80 O czym warto pamiętać
82 Przepisy
84 Warzywa
94 Ryby
103 Mięso
125 Dodatki do dań z ryb i mięs
130 Zupy
133 Przekąski
138 Ciasta i desery