Szukany produkt
 
Wydawnictwo 

Kategorie

 
 

Informacje

 
 
1000 klasycznych ciast i ciasteczek
1000 klasycznych ciast i ciasteczek
Są też tutaj bezy, placki drożdżowe i faworki

 

Autor: Wendy Hobson
Tytuł: 1000 klasycznych ciast i ciasteczek
Tytuł oryginału: THE 1000 CLASSIC CAKE AND BAKE RECIPES
Tłumaczenie: Natalia Wiśniewska
Rok wydania: 2009
Miejsce wydania: Warszawa
Oprawa: miękka
Format: 145x205 mm
Ilość stron: 400
Międzynarodowy Standardowy Numer Książki: ISBN 978-83-258-0000-0
Wydawnictwo: KDC
 
  • Opis
  • Spis treści
 

1000 KLASYCZNYCH CIAST I CIASTECZEK

Ciasta z dodatkiem imbiru, gałki muszkatołowej lub żółtego sera skruszą serce tradycjonalisty i miłośnika lukrowanych tortów oraz słodkich szarlotek. Są też tutaj bezy, placki drożdżowe i faworki. Jeśli masz inny pomysł na ciasto, znajdziesz w książce pomysły na smacznie dodatki w postaci kremów, polew i lukru. Autorka jest Amerykanką, poznasz więc nowojorskie i bostońskie ciasta – ale też na tradycyjną wuzetkę!

Ciasta nie sprawią większego kłopotu, jeśli mamy dobry przepis. Mając kilka podstawowych składników wyczarujesz proste i znakomite w smaku ciasto. Może być dietetyczne lub kusić mnóstwem kalorii, zależnie od tego na co masz akurat nastrój. Być może ciasta z dodatkiem imbiru, gałki muszkatołowej lub żółtego sera skruszą serce tradycjonalisty i miłośnika lukrowanych tortów oraz słodkich szarlotek. Są też tutaj bezy, placki drożdżowe i faworki. Jeśli masz inny pomysł na ciasto, znajdziesz w książce smacznie do niego dodatki w postaci kremów, polew i lukru. Niezwykle bogactwo przepisów i propozycji na każdą okazję.

Prezentowany w tej książce zbiór przepisów pozwala wyczarować dosłownie wszystko, od chrupiących herbatników i małych ciast po wymyślne ciasta owocowe, torty i pełnoziarniste pieczywo z ziołami. Dzięki niemu w każdej chwili będziesz mieć pod ręką wszystkie przepisy na swoje ulubione ciasta i inne wypieki. Wybór smaków jest tak ogromny, że prawdopodobnie nie zabraknie ci żadnego z nich. Rozdziały posegregowałam tak, żeby ułatwić ci szybkie znalezienie odpowiedniego ciasta na każdą okazję. Jeśli musisz przygotować błyskawiczne ciasto dla dzieci, wypróbuj jedno z ciast niewymagających pieczenia. Jeśli chcesz przyrządzić ulubiony deser całej rodziny, zerknij do rozdziału zatytułowanego „Smakołyki na podwieczorek" albo upiecz jedno z ciast czekoladowych, które wszyscy uwielbiają! I nigdy nie bój się puszczać wodzy fantazji ani korzystać ze wszystkich tych skarbów, które skrywa twoja spiżarnia, jeśli decydujesz się na wymyślną zamianę składników podczas tworzenia własnych niepowtarzalnych przepisów. Tak więc zapoznaj się z tym zbiorem, znajdź swoje ulubione wypieki i ciesz się ich smakiem!

Sprzęt kuchenny
Nie potrzebujesz niezliczonej ilości urządzeń do pieczenia, ale zawsze warto kupować sprzęt najlepszej jakości, na jaką cię stać, bo będzie dłużej ci służył i pozwoli uzyskać lepsze rezultaty. Poniższa lista składa się wyłącznie z podstawowych sprzętów, które będą ci przydatne.
• wagi, dzbanek z miarką i łyżki
• miski
• drewniane i metalowe łyżki oraz szpatułka
• trzepaczka
• sitko
• robot kuchenny i mikser (w miarę możliwości)
• wałek
• nieprzywierający papier do pieczenia
• formy do pieczenia ciasta. Solidne, czarne formy najlepiej rozprowadzają ciepło, a z tych z wyjmowanym spodem łatwiej wyjąć ciasto. Do biszkoptów zawsze używaj głębokich form. Inaczej ciasto wyrośnie poza formę i efekt końcowy nie będzie zadowalający.
• formy do pieczenia bułeczek, babeczek i chleba
• blacha do pieczenia
• formy do pieczenia w mikrofalówce
• druciana podstawka do studzenia
• ostry nóż z ząbkami i łopatka do ciasta
• pojemniki próżniowe

Składniki
• Kiedy zamieniasz składniki i wprowadzasz zmiany do przepisów, zachowaj rozwagę. Nie zapominaj o sporządzaniu notatek.
• Jeśli nie napisano inaczej, używaj średniej wielkości jajek.
• Zawsze myj owoce i warzywa. Obieraj je i oczyszczaj zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi w poszczególnych przepisach. Marchewkę na przykład można umyć, oskrobać albo obrać ze skóry w zależności od tego, czy jest młoda, czy stara.
• Ilości przypraw korzennych, takich jak cynamon czy gałka muszkatołowa, to kwestia indywidualnych preferencji. W miarę możliwości próbuj wszystko, co przygotowujesz, i dodawaj przyprawy do smaku.
• W większości przepisów możesz używać świeżych albo suszonych ziół, ale pamiętaj, żeby zmniejszać ilości o połowę, jeśli zamieniasz suszone zioła na świeże. Nie używaj suszonych ziół do dekoracji ani nie dodawaj ich pod koniec gotowania.
• Dwa listki żelatyny to równowartość łyżeczki żelatyny w proszku.
• Używaj dowolnie wybranego masła albo margaryny. Na opakowaniach niektórych margaryn znajdziesz informacje o tym, do czego najlepiej się nadają. Jeśli w przepisie jest napisane, że masło albo margaryna mają być miękkie, należy zostawić je na jakiś czas w temperaturze pokojowej przed wykorzystaniem. Z kolei miękkie margaryny można do samego końca trzymać w lodówce.
• Możesz używać dowolnie wybranych drożdży do pieczenia chlebów i ciast. 15 g świeżych drożdży stanowi równowartość 4 łyżeczek suszonych. Suszone drożdże rozpuszczają się trochę dłużej niż świeże. Jeśli używasz świeżych drożdży, możesz dodać je do mąki, jak tylko się rozpuszczą, zamiast czekać 20 minut, jak zwykle jest zalecane. Jeśli używasz drożdży instant, po prostu wymieszaj je z suchymi składnikami, a potem dodaj ciepłego płynu i ugniataj ciasto. Idealna temperatura wody, którą dodaje się do drożdży albo ciasta, to 38°C.

Przygotowanie i gotowanie
• 1 łyżeczka to równowartość 5 ml, a 1 łyżka to równowartość 15 ml.
• Korzystaj z różnych sprzętów kuchennych, żeby skrócić czas przygotowań - mikserów do ubijania, robotów kuchennych do ścierania, krojenia, mieszania albo ugniatania, blenderów do przecierania.
• Wielkości form do pieczenia zostały podane w przybliżeniu, jednak pamiętaj, że jeśli w jednym przepisie trzeba skorzystać z kilku takich samych form, muszą być one jednakowej wielkości. Jeśli na przykład proponowana jest kwadratowa forma o boku 23 cm, możesz z powodzeniem zamienić ją na prostokątną formę o wymiarach 30 x 18 cm.
• Wagi ciast i chlebów są podane w przybliżeniu.
• Formy do pieczenia zwykle są okrągłe, jeśli nie napisano inaczej.
• Jeśli wyłożysz formę papierem do pieczenia, łatwiej wyjmiesz z niej ciasto, nie ryzykując, że się połamie. Możesz używać papieru silikonowego wielokrotnego użytku albo papieru woskowanego. Jeśli decydujesz się na okrągłą formę, ustaw ją na arkuszu papieru, odrysuj spód i wytnij. Następnie wytnij pas na tyle długi, żeby objął całą formę, i na tyle szeroki, żeby wystawał mniej więcej 2,5 cm powyżej krawędzi formy. Zagnij brzeg o szerokości około 1 cm i zrób nacięcia do tego miejsca w równych odstępach. Tak przygotowany pas włóż do formy, żeby zaznaczony brzeg z nacięciami znalazł się na spodzie. Następnie włóż do środka wycięte wcześniej koło. Aby wyłożyć formę do pieczenia chleba albo kwadratową lub prostokątną formę, wytnij z papieru prostokąt na tyle duży, żeby móc nim wyłożyć całą formę, po czym postaw na nim formę. Zagnij brzegi do góry. Wytnij cztery prostokąty z rogów. Otrzymasz krzyż. Włóż go do natłuszczonej formy.
• Piekarniki różnią się od siebie, dlatego czas pieczenia jest podany w przybliżeniu. Jeśli masz piekarnik z nawiewem, skorzystaj ze wskazówek producenta odnośnie zalecanego czasu pieczenia, bo należy go skrócić.
• Można na kilka sposobów sprawdzić, czy ciasto jest gotowe. Po pierwsze, powinno być jasno brązowe z wierzchu, a po drugie, lekko odchodzić od brzegów. Biszkopty powinny delikatnie sprężynować, kiedy naciśnie się je palcem. Do ciasta z owocami warto wsunąć wykałaczkę. Jeśli po wyjęciu pozostanie czysta, to znaczy, że ciasto jest gotowe.
• Ciasta i biszkopty należy wyjmować z formy zaraz po upieczeniu. Zawsze ostrożnie usuwaj z ciasta papier do pieczenia i zostawiaj je na drucianej podstawce, żeby ostygło. Nie znajdziesz tej wskazówki w każdym kolejnym przepisie, co nie znaczy, że nie należy o niej pamiętać. Jeśli trzeba zostawić ciasto w formie do ostudzenia, dowiesz się o tym z przepisu.
• Ciasto powinno wyrastać w cieple. Jeśli chcesz, żeby ciasto rosło wolniej, zostaw je w chłodniejszym miejscu.
• Gotowy chleb powinien być sprężysty i brązowy. Używając rękawic kucharskich, wyjmij go delikatnie z formy i postukaj w spód. Jeśli rozlegnie się głuchy dźwięk, to znaczy, że jest gotowy. Jeśli nie, włóż go z powrotem do formy i wstaw do piekarnika na 5 minut, a potem sprawdź jeszcze raz.

Przechowywanie ciast i chlebów
• Biszkopty, puszyste ciasta i chleby najlepiej zjadać wkrótce po upieczeniu. Tylko cięższe ciasta owocowe albo mokre ciasta zyskują na smaku, jeśli się je przechowuje zawinięte w folię albo w pojemniku próżniowym.
• Herbatniki zachowują świeżość przez kilka dni, jeśli przechowuje się je w pojemniku próżniowym.
• Większość ciast można mrozić. Wystarczy natychmiast po schłodzeniu zawinąć je w folię aluminiową, włożyć do torby i zamrozić. Będą nadawały się do jedzenia nawet przez kolejne trzy miesiące.

INDEKS PRZEPISÓW:
Amerykańska karpatka 
Amerykański aksamitny lukier 
Amerykański piernik 
Amerykański sernik 
Amerykański sernik cytrynowo-orzechowy 
Amerykańskie batony dyniowe 
Amerykańskie Brownie 
Amerykańskie chrupiące ciastka ryżowe 
Amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady 
Amerykańskie ciasto czekoladowe 
Amerykańskie ciasto z jabłkami 
Amerykańskie ciasto z maślanką 
Amerykańskie kruche ciasto 
Amerykańskie muffinki jagodowe 
Amerykańskie sycące ciasto 
Angielskie ciasto z maślanką 
Anielskie ciasto 
Anielskie ciasto czekoladowe 
Aromatyczny bochenek 
Australijskie ciasto owocowe 
Babeczki jabłkowo-kokosowe 
Babeczki jabłkowo-morelowe 
Babeczki jajeczne 
Babeczki kawowe 
Babeczki pomarańczowe z rodzynkami 
Babeczki z blachy 
Babeczki z daktylami 
Babeczki z gruszkami 
Babeczki z jabłkami 
Babeczki z melasą 
Babeczki z miisli 
Babeczki z rodzynkami 
Babka czekoladowa 
Babka Mississippi 
Baby rumowe  Bajeczne ciastka
Bajeczne ciastka z lukrowymi piórkami 
Bajgle
Bakaliowy placek z polewą 
Bakława 
Baskijskie ciasto 
Baśniowe ciasto czekoladowe 
Batony czekoladowe z orzechami i wiórkami kokosowymi
Batony kokosowe 
Batony orzechowe 
Batony z ananasem i wiórkami kokosowymi 
Batony z daktylami i orzechami włoskimi 
Batony z jabłkami i czarną porzeczką 
Batony z masłem orzechowym 
Batony z owocami pigwy i migdałami 
Batony z rodzynkami 
Batony ze słonecznikiem i orzechami 
Bawarski chleb żytni 
Beżowe pagórki 
Bezy czekoladowo-miętowe 
Bezy migdałowe 
Bezy orzechowe
Bezy orzechowe z kawałkami czekolady
Bezy z bitą śmietaną
Bezy z kremem malinowym
Bezy z polewą czekoladową
Białe ciasto owocowe
Biały lukier
Biały maślany krem czekoladowy 
Biszkopt bananowy 
Biszkopt cytrynowy 
Biszkopt czekoladowy 
Biszkopt kawowy 
Biszkopt mleczny 
Biszkopt pomarańczowy 
Biszkopt z mikrofalówki 
Biszkopt z wiatrakiem 
Biszkoptowe omlety z truskawkami 
Błyskawiczne bułki pełnoziarniste 
Błyskawiczne ciasto kawowe z mikrofalówki 
Błyskawiczne ciasto owocowe 
Błyskawiczne croissanty serowe 
Błyskawiczne herbatniki z maślanką 
Błyskawiczny chleb kukurydziany z kwaśną śmietaną 
Błyskawiczny chleb ziołowy 
Błyskawiczny ciemny chleb 
Bochenek bananowy 
Bochenek dyniowy 
Bochenek figowy 
Bochenek maślany
Bochenek maślany z daktylami 
Bochenek morelowo-pomarańczowy 
Bochenek orzechowy Fredy 
Bochenek pomidorowy 
Bochenek ryżowo-migdałowy 
Bochenek serowy ze szczypiorkiem 
Bochenek słodowy 
Bochenek słodowy z otrębami 
Bochenek wiśniowo-miodowy 
Bochenek z jabłkami i daktylami 
Bochenek z morelami i orzechami włoskimi 
Bochenek z orzechami włoskimi 
Bochenek z orzechami włoskimi i pomarańczami 
Bochenek z suszonymi pomidorami  Bochenek z zielonymi pomidorami i orzechami 
Bochenek ze szparagami 
Bostoński ciemny chleb 
Bostoński kawałek z kremem 
Bożonarodzeniowe polano 
Brazylijski bochenek z orzechami i daktylami 
Brioszki
Brioszki orzechowe z tofu
Brownie czekoladowe
Brownie czekoladowe z orzechami
Bułeczki malinowe
Bułki Chelsea
Bułki cynamonowe
Bułki kawowe
Bułki maślane
Bułki na zakwasie
Bułki pomarańczowe
Bułki razowe pełnoziarniste
Bułki z czekoladą
Bułki ziołowe
Bułki ziołowo-serowe
Całonocne ciasto owocowe
Cętkowany chleb
Chałka
Chałka z curry
Chałka z makiem
Chałka z rodzynkami
Chleb bananowo-orzechowy
Chleb bananowy z mikrofalówki
Chleb dyniowy
Chleb figowy z mikrofalówki
Chleb herbaciany z daktylami
Chleb kukurydziany
Chleb kukurydziany gotowany na parze
Chleb kukurydziany z chili
Chleb kukurydziany z maślanką
Chleb marchwiowo-kokosowy
Chleb marchwiowy
Chleb marsala z figami
Chleb na zakwasie
Chleb naan
Chleb Nevada
Chleb orzechowy
Chleb pełnoziarnisty
Chleb pełnoziarnisty z cebulą i orzechami
Chleb pełnoziarnisty z orzechami włoskimi 
Chleb pitta 
Chleb piwny 
Chleb piwny z orzechami 
Chleb razowy pełnoziarnisty 
Chleb razowy pełnoziarnisty z orzechami laskowymi 
Chleb rodzynkowy 
Chleb ryżowy 
Chleb ryżowy z orzechami 
Chleb Samos 
Chleb selerowy 
Chleb serowy z cebulą 
Chleb serowy z koprem 
Chleb serowy z owocami i curry 
Chleb serowy z płatkami owsianymi 
Chleb serowy z tofu 
Chleb serowy ze szczypiorkiem i czosnkiem 
Chleb Sewilla 
Chleb sodowy 
Chleb śliwkowy Lincolnshire 
Chleb świętojański z sułtankami 
Chleb Toledo 
Chleb z cebulą i oliwkami 
Chleb z cebulą i suszonymi pomidorami 
Chleb z creme fraiche 
Chleb z daktylami i bananami 
Chleb z daktylami i orzechami 
Chleb z jabłkami i sułtankami 
Chleb z kiszoną kapustą 
Chleb z koperkiem 
Chleb z morelami 
Chleb z Panastanu 
Chleb z papryką i cebulą 
Chleb z pieczarkami
Chleb z rabarbarem i daktylami
Chleb z rodzynkami
Chleb z rodzynkami i zarodkami pszenicy 
Chleb z rzepą 
Chleb z Selkirk 
Chleb z sułtankami i sherry 
Chleb z suszonymi pomidorami i oliwkami 
Chleb z żurawiną 
Chleb ziemniaczany 
Chleb żytni
Chleb żytni z zarodkami pszenicy 
Chlebek muffinkowy 
Chrupiące batoniki 
Chrupiące ciasteczka migdałowe 
Chrupiące ciasteczka z orzechami pekan 
Chrupiące ciasteczka z ryżem i czekoladą 
Chrupiące ciasteczka z ryżem i rodzynkami 
Chrupiące ciasto czekoladowe 
Chrupiące herbatniki cynamonowo-orzechowe 
Chrupiące herbatniki orzechowe 
Chrupiące herbatniki z otrębami 
Chrupiące kokosanki 
Chrupiące kwadraciki morelowe 
Chrupiące kwadraciki z miisli 
Chrupiące sucharki 
Chrupki migdałowe 
Ciasteczka bożonarodzeniowe 
Ciasteczka cytrynowe 
Ciasteczka czekoladowe z lodówki 
Ciasteczka czekoladowo-bananowe 
Ciasteczka czekoladowo-miodowe 
Ciasteczka daktylowe z melasą 
Ciasteczka imbirowe 
Ciasteczka imbirowe z melasą 
Ciasteczka kajmakowe 
Ciasteczka karmelowe 
Ciasteczka marchwiowo-orzechowe 
Ciasteczka marchwiowo-orzechowe z lukrem pomarańczowym 
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe 
Ciasteczka miodowe 
Ciasteczka miodowo-migdałowe 
Ciasteczka morelowo-orzechowe z melasą 
Ciasteczka owocowe z błonnikiem 
Ciasteczka owocowo-orzechowe Amiszów 
Ciasteczka ryżowe 
Ciasteczka ryżowe z miisli
Ciasteczka wiśniowe
Ciasteczka z kawałkami czekolady i orzechami laskowymi 
Ciasteczka z kwaśnej śmietany 
Ciasteczka z melasą i maślanką 
Ciasteczka z orzechami pekan 
Ciastka biszkoptowe 
Ciastka biszkoptowe z polewą 
Ciastka czekoladowe z mikrofalówki 
Ciastka czekoladowo-migdałowe 
Ciastka Hello Dolly 
Ciastka imbirowe z mikrofalówki 
Ciastka marcepanowe 
Ciastka miętowe 
Ciastka miętowe z karmelem 
Ciastka morelowe 
Ciastka szafranowe 
Ciastka z bakaliami 
Ciastka z brązowym ryżem i pestkami słonecznika 
Ciastka z daktylami z mikrofalówki 
Ciastka z migdałami 
Ciastka z nadzieniem ricotta 
Ciastka z pokruszonych herbatników 
Ciastka z rodzynkami 
Ciastka z sułtankami z mikrofalówki 
Ciasto Amiszów 
Ciasto bakaliowe bez jajek 
Ciasto bakaliowe z mikrofalówki 
Ciasto bananowe 
Ciasto bananowe z błonnikiem 
Ciasto bananowe z cytrynowym nadzieniem 
Ciasto bananowe z kruszonką 
Ciasto bananowe z orzechami pekan 
Ciasto bananowe z rodzynkami 
Ciasto bananowe z whisky 
Ciasto Battenburg 
Ciasto bez pieczenia 
Ciasto bożonarodzeniowe 
Ciasto bożonarodzeniowe z mikrofalówki 
Ciasto brzoskwiniowe 
Ciasto buraczane 
Ciasto cytrynowe 
Ciasto cytrynowe z migdałami 
Ciasto cytrynowo-waniliowe 
Ciasto czekoladowe 
Ciasto czekoladowe z bananami 
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną 
Ciasto czekoladowe z daktylami 
Ciasto czekoladowe z jabłkami
Ciasto czekoladowe z lukrowanymi orzechami łąkowymi 
Ciasto czekoladowe z maślanką 
Ciasto czekoladowe z maślanką przekładane kremem 
Ciasto czekoladowe z mikrofalówki 
Ciasto czekoladowe z orzechami 
Ciasto czekoladowe z migdałami 
Ciasto czekoladowe z orzechami i wiśniami 
Ciasto czekoladowe z polewą toffi 
Ciasto czekoladowe z rodzynkami
Ciasto czekoladowo-migdałowe 
Ciasto czekoladowo-migdałowe z mikrofalówki 
Ciasto czekoladowo-rumowe 
Ciasto daktylowe 
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 
Ciasto Dundee 
Ciasto duńskie 
Ciasto dyniowe 
Ciasto dyniowe z owocami 
Ciasto farmera 
Ciasto francuskie 
Ciasto francuskie z migdałami i brzoskwiniami 
Ciasto Genua 
Ciasto imbirowe Liverpool 
Ciasto imbirowe z morelami 
Ciasto imbirowe ze śmietaną
Ciasto jogurtowe 
Ciasto kapitańskie 
Ciasto karmelowe 
Ciasto kawowe 
Ciasto kawowe Strausel 
Ciasto kokosowe z sułtankami 
Ciasto kokosowe z wiśniami 
Ciasto kokosowo-cytrynowe 
Ciasto listkowe 
Ciasto Madera
Ciasto marchwiowe z ananasem 
Ciasto marchwiowe z ananasem i wiórkami kokosowymi 
Ciasto marchwiowe z bananami 
Ciasto marchwiowe z brązowym cukrem 
Ciasto marchwiowe z cukinią 
Ciasto marchwiowe z cynamonem 
Ciasto marchwiowe z imbirem 
Ciasto marchwiowe z jabłkami 
Ciasto marchwiowe z mikrofalówki 
Ciasto marchwiowe z orzechami
Ciasto marchwiowe z pistacjami 
Ciasto marchwiowe z rodzynkami 
Ciasto marchwiowo-pomarańczowe 
Ciasto Marguerita 
Ciasto migdałowe 
Ciasto migdałowo-pomarańczowe 
Ciasto miodowe 
Ciasto miodowo-migdałowe 
Ciasto miodowo-orzechowe z mikrofalówki 
Ciasto Mocca 
Ciasto morelowe z alkoholem 
Ciasto Moscatel 
Ciasto na pizzę 
Ciasto na tartę
Ciasto nasączone syropem cytrynowym
Ciasto orzechowe
Ciasto orzechowe z chrupiącą skórką
Ciasto orzechowe z kremem
Ciasto orzechowe z mikrofalówki
Ciasto owocowe
Ciasto owocowe bez cukru
Ciasto owocowe z zimną herbatą
Ciasto owsiane z polewą
Ciasto piaskowe
Ciasto piwne
Ciasto piwne z daktylami
Ciasto pomarańczowe
Ciasto pomarańczowe Marsala
Ciasto pomarańczowe z cukinią
Ciasto pomarańczowe z migdałami
Ciasto półfrancuskie
Ciasto ptysiowe
Ciasto puddingowe
Ciasto pyszne z mikrofalówki
Ciasto Richmond
Ciasto serowe
Ciasto serowe z mikrofalówki
Ciasto świąteczne
Ciasto świętojańskie z orzechami
Ciasto tęczowe
Ciasto Trzech Króli
Ciasto w kształcie cyfry 
Ciasto w kształcie cyfry 
Ciasto w kształcie cyfry 
Ciasto w kształcie cyfry 
Ciasto w kształcie cyfry 
Ciasto w kształcie cyfry 
Ciasto w kształcie cyfry 
Ciasto w kształcie cyfry 
Ciasto w kształcie cyfry 
Ciasto w kształcie cyfry 
Ciasto z ananasem
Ciasto z ananasem i rodzynkami
Ciasto z bakaliami
Ciasto z blachy z truskawkami
Ciasto z cukinią i ananasem
Ciasto z cydrem jabłkowym
Ciasto z daktylami i orzechami włoskimi
Ciasto z gruszkami i brzoskwiniami
Ciasto z jabłkami
Ciasto z jabłkami i cynamonem
Ciasto z jabłkami i rodzynkami
Ciasto z jabłkami z mikrofalówki
Ciasto z jagodami
Ciasto z karmelem z mikrofalówki
Ciasto z kawałkami czekolady
Ciasto z kawałkami czekolady i migdałami
Ciasto z kminkiem
Ciasto z kruszonką z mikrofalówki
Ciasto z lukrem cytrynowym
Ciasto z malinami
Ciasto z malinami i lukrem czekoladowym
Ciasto z marmoladą
Ciasto z maślanką bez pieczenia
Ciasto z miodem i cynamonem
Ciasto z musem jabłkowym z mikrofalówki 
Ciasto z nasionami 
Ciasto z rabarbarem 
Ciasto z sokiem pomarańczowym z mikrofalówki 
Ciasto z suszonymi śliwkami i kremem 
Ciasto z whisky 
Ciasto z wiśniami 
Ciasto z wiśniami i sułtankami 
Ciasto ze słodkimi ziemniakami 
Ciasto ze śliwkami 
Ciasto ze wstążek 
Ciągutki z mikrofalówki 
Ciemne ciasto owocowe 
Clown 
Creme caramel 
Creme patissiere 
Croissanty
Cynamonowe ciasto z cukinią 
Cynamonowe ciasto z wiśniami 
Cytrynowy sernik z miisli 
Czekoladowa wuzetka 
Czekoladowe batony z bananami
Czekoladowe florentynki 
Czekoladowe kwadraty z mikrofalówki 
Czekoladowe motyle z ciasta 
Czekoladowy bananowiec 
Czekoladowy przekładaniec 
Czeski biszkopt
Czterowarstwowy tort z pomarańczową marmoladą 
Daktylowe batony babuni 
Diabelskie ciasto czekoladowe z lukrem z pianek 
Dom
Doniczki z otrębami 
Drożdżowe z bitą śmietaną 
Drożdżówka Sally Lunn 
Drożdżówki z krzyżykami 
Drożdżówki z rodzynkami 
Duńska szarlotka 
Duński pieczony sernik z jabłkami 
Duński tort czekoladowy z kremem 
Duńskie ciasto maślane 
Duńskie ciasto z kardamonem 
Duńskie nadzienie kremowe 
Eklery czekoladowe 
Familijne ciasto czekoladowe 
Faworki 
Flapjacki z figami 
Florentynki
Florentynki z mikrofalówki 
Galette des Rois 
Genueńska tarta 
Gęste duńskie nadzienie kremowe 
Gorące ciasto mleczne 
Gotowane ciasto owocowe 
Gotowany lukier czekoladowy
Graniastosłup z białym serem i migdałami 
Greckie ciasto orzechowe 
Grissini
Gruziński chleb serowy 
Gugelhopf
Herbaciane ciasto owocowe 
Herbaciany wianek 
Herbatniki anyżowe 
Herbatniki cukrowe z gałką muszkatołową 
Herbatniki czekoladowe z gałką muszkatołową 
Herbatniki czekoladowe z mikrofalówki 
Herbatniki glazurowane z orzechami 
Herbatniki imbirowo-ryżowe
Herbatniki kawowe z melasą 
Herbatniki kukurydziane z kremem owocowym 
Herbatniki miodowe z maślanką 
Herbatniki miodowo-kokosowe 
Herbatniki orzechowe 
Herbatniki orzechowo-migdałowe 
Herbatniki pomarańczowe z kawałkami czekolady 
Herbatniki pomarańczowo-cytrynowe 
Herbatniki serowe z sezamem 
Herbatniki Shrewsbury 
Herbatniki waniliowe 
Herbatniki wielkanocne 
Herbatniki z brązowego cukru 
Herbatniki z masłem orzechowym 
Herbatniki z miisli 
Herbatniki z orzechami włoskimi 
Herbatniki z polewą czekoladową 
Herbatniki z serem cheddar 
Herbatniki z serem pleśniowym 
Herbatniki z wiśniami 
Hinduskie herbatniki 
Hiszpański biszkopt 
Hiszpańskie ciastka beżowe z migdałami 
Hiszpańskie ciasto nasączone malagą 
Hiszpańskie ciasto z jabłkami 
Hiszpańskie herbatniki korzenne 
Imbirowe buźki 
Imbirowe ciasto owocowe 
Imbirowy sernik z agrestem 
Irlandzki wiejski bochenek 
Jabłecznik 
Jabłkowe broszki 
Jesienna korona 
Jeżynowy przekładaniec 
Jęczmienne babeczki 
Jogurtowe babeczki 
Kanadyjski chleb kukurydziany 
Karaibskie ciasto owocowe z rumem 
Karaibskie ciasto z imbirem i rumem 
Karmelowa beza z kremem 
Kawowe ciasto owocowe 
Kleiste batony cynamonowe 
Kleisty piernik 
Kminkowe herbatniki z brandy 
Kokosanki
Kokosanki z mikrofalówki 
Kokosowy placek 
Kolorowe ciasteczka
Kornwalijskie bułki 
Kornwalijskie ciężkie ciasto 
Kornwalijskie herbatniki 
Korzenna korona 
Korzenna rolada dyniowa 
Korzenne ciasteczka pomarańczowe 
Korzenne ciastka z mikrofalówki 
Korzenne ciasto marchwiowe 
Korzenne herbatniki babuni 
Korzenny przekładaniec 
Koszyczki beżowe 
Kot 
Kotek
Krakersy pomidorowo-ziołowe
Krakersy serowo-pomidorowe
Krakersy z łososiem i koperkiem
Krakersy z maślanki
Krem maślany
Krem serowy
Krem waniliowy
Kremowe nadzienie imbirowe
Kremowy biały lukier
Kremowy lukier
Kremowy lukier kawowy
Kremowy lukier waniliowy
Królewska tarta z rodzynkami
Królewski lukier
Królik
Kruche bakaliowe trój kąciki 
Kruche ciasteczka kokosowe 
Kruche ciasteczka orzechowe z mikrofalówki 
Kruche ciasteczka pomarańczowo-orzechowe 
Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady 
Kruche ciasteczka z melasą 
Kruche ciasteczka z rodzynkami 
Kruche ciasteczka z sułtankami z mikrofalówki 
Kruche ciastka cynamonowe z bezą 
Kruche ciasto 
Kruche ciasto cytrynowe 
Kruche ciasto na oleju 
Kruche ciasto z mikrofalówki 
Kruche ciasto z truskawkami z mikrofalówki 
Kruche cytrynowe trójkąciki 
Kruche czekoladowe paluszki beżowe 
Kruche kwadraciki bogacza 
Kruche kwadraciki czekoladowe
Kruche miodowe trójkąciki
Kruche paluszki bożonarodzeniowe
Kruche paluszki z orzechami i szalotką
Kruche pomarańczowe trójkąciki
Kruche trójkąciki
Kruche trójkąciki imbirowe z lukrem
Kruszynki czekoladowo-orzechowe
Kulki biszkoptowe
Kwadraciki
Kwadraciki czekoladowo-imbirowe 
Kwadraciki kawowe 
Kwadraciki mocca z wiórkami kokosowymi 
Kwadraciki owocowe 
Kwadraciki z bezą migdałową 
Kwadraciki z musem pomarańczowym 
Kwadratowe pralinki 
Kwadraty owocowe z wiórkami kokosowymi z mikrofalówki 
Lekki chleb żytni 
Lekki pieczony sernik waniliowy 
Lekki pieczony sernik z sułtankami 
Lekki sernik cytrynowy 
Lekki sernik karaibski 
Lekki sernik z ananasem 
Leopard 
Leśne kółka 
Letnie śnieżki 
Lew
Lokomotywa
Londyńskie bułeczki
Lśniący lukier
Lśniący lukier cytrynowy
Lśniący lukier kawowy
Lśniący lukier pomarańczowy
Lśniący lukier rumowy
Lśniący lukier waniliowy
Ludziki herbatnikowe
Lukier bez cukru
Lukier cytrynowy
Lukier karmelowy
Lukier lady Baltimore
Lukier pomarańczowy
Lukier z brązowego cukru
Lukier z likierem pomarańczowym
Lukrowane ciastka genueńskie
Lukrowane ciasto czekoladowe z migdałami
Lukrowane ciasto orzechowe
Lukrowane ciasto z mandarynkami
Lukrowane ciasto z wiśniami i orzechami
Luksusowy gugelhopf z czekoladą 
Łódź 
Łzy anioła 
Madlenki 
Makaroniki kokosowe 
Makaroniki migdałowe 
Makaroniki owsiane 
Makaroniki z marmoladą 
Makowiec
Maleńkie babeczki owocowe 
Markizy
Markizy czekoladowe 
Markizy z nadzieniem kawowym 
Marmurek 
Maślane batony 
Maślane ciasteczka 
Maślane ciasteczka czekoladowe 
Maślane mufFinki orzechowe 
Maślane tarteletki 
Maślany krem cytrynowy 
Maślany krem czekoladowy 
Maślany krem kawowy 
Maślany krem waniliowy 
Maślany lukier pomarańczowy 
Meksykańskie pikantne chlebki 
Miękkie bułki 
Miękkie bułki ziołowe 
Miękkie herbatniki z rodzynkami 
Migdałowa bułka pleciona 
Migdałowe ciastka z dziurką 
Migdałowe ciasto z wiśniami 
Millefeuille 
Miodowe bułki z figami 
Miodowe ciasto z migdałami 
Miodowe ciasto z rabarbarem 
Miodowy chleb pełnoziamisty 
Miś
Mleczne kwadraciki z nugatem 
Mleczny bochenek z rodzynkami 
Mokre ciasto ananasowe 
Mokre ciasto czekoladowe 
Motyl 
MufFinki 
Muffinki ananasowe 
Muffinki bananowe 
MufFinki brzoskwiniowe 
Muffinki cynamonowe 
MufFinki czekoladowe 
MufFinki jabłkowe 
Muffinki kukurydziane
Muffinki kukurydziane 
Muffinki malinowe 
Muffinki malinowo-cytrynowe 
Muffinki owocowe z otrębami 
Muffinki pomarańczowe 
Muffinki porzeczkowe 
Muffinki wiśniowe 
Muffinki z kawałkami czekolady 
Muffinki z melasą 
Muffinki z sułtankami 
Murzynek z mikrofalówki 
Mysz
Nadzienie cytrynowe
Nadzienie kremowe
Najprostsze bezy
Niemiecka tarta z jabłkami
Niemiecki sernik
Niemieckie herbatniki z lukrem
Niespodzianki z jabłkami i cynamonem
Niewyrośnięty chleb
Norweskie ciasto piaskowe
Norweskie kransekake
Noworoczne ciasto kokosowe
Octowe ciasto owocowe
Odwrócone ciasto z ananasem
Odwrócone ciasto z jabłkami
Okrągły bochenek ze słonecznikiem
Orzechowe ciągutki
Orzechowe kwadraciki
Orzechowy zawijas
Osiemnastowieczna tarta z jabłkami i pomarańczami 
Owca 
Owieczka
Owocowa babka Savarin 
Owsiane batony z daktylami 
Owsiane batony z morelami 
Owsiane ciasteczka z bananami i sokiem pomarańczowym 
Owsiane ciasteczka z rodzynkami 
Owsiane ciasto owocowe 
Owsiane flapjacki 
Owsiane flapjacki czekoladowe 
Owsiane flapjacki imbirowe 
Owsiane flapjacki orzechowe 
Owsiane flapjacki owocowe 
Owsiane flapjacki z owocami i orzechami 
Owsiane flapjacki z wiśniami 
Owsiane herbatniki z bananami
Owsiane herbatniki z masłem orzechowym 
Owsiane herbatniki z mikrofalówki 
Owsiane kwadraciki z malinami 
Owsiane muffinki 
Owsiane muffinki marchwiowe 
Owsiane muffinki z jabłkiem 
Owsiane muffinki z melasą 
Owsiane paluszki 
Owsiane tościki 
Owsiany bochenek
Owsiany chleb z daktylami i orzechami
Owsiany farl
Paluszki serowe
Pandolce
Panettone
Panforte
Pascha po amerykańsku 
Pasta migdałowa 
Pasta migdałowa bez cukru 
Pączki
Pączki ziemniaczane 
Pełnoziarniste babeczki 
Pełnoziarniste babeczki z melasą 
Pełnoziarniste babeczki ziołowe 
Pełnoziarniste ciasteczka imbirowe 
Pełnoziarniste croissanty z rodzynkami 
Pełnoziarniste herbatniki 
Pełnoziarniste herbatniki owsiane 
Pełnoziarniste herbatniki z koryntkami 
Pełnoziarniste muffinki z figami 
Pełnoziarniste placki chapati 
Pełnoziarniste podpłomyki puri 
Pełnoziarnisty bochenek słodowy 
Pełnoziarnisty chleb bananowy 
Pieczone ciastka serowe 
Pieczony sernik 
Pieczony sernik czekoladowy 
Pieczony sernik karaibski 
Pieczony sernik pomarańczowy z morelami 
Pieczony sernik ricotta z morelami 
Pieczony sernik z białą czekoladą 
Pieczony sernik z kwaśną śmietaną 
Pieczony sernik z morelami i orzechami 
Pielęgniarka 
Pierniczek
Piernik imbirowy z mikrofalówki 
Piernik kawowy 
Piernik owsiany
Piernik pełnoziarnisty 
Piernik pomarańczowy 
Pierścień serowo-migdałowy 
Pies
Piknikowe kąski 
Pirat
Piwne ciasto z bakaliami 
Placek morelowy 
Placek z mikrofalówki 
Placki kukurydziane 
Placki owsiane 
Placki z Barbados 
Placuszki klonowe 
Plaster kasztanowy 
Plastry migdałowe 
Plastry orzechowe 
Plastry z rodzynkami i melasą 
Podstawowe ciasto maślane 
Polewa czekoladowa 
Polewa do ciasta owocowego 
Południowoafrykańskie ciastka 
Pomarańczowa polewa do ciasta owocowego 
Pomarańczowe kruche ciasteczka 
Pomarańczowy bochenek z daktylami 
Pomarańczowy bochenek z sułtankami 
Popękane bułki 
Popękane ciasto 
Portugalskie ciasto kokosowe 
Posypka czekoladowo-kokosowa
Posypka karmelowa 
Potwór
Precle z duńskiego ciasta 
Profiterole 
Proste babeczki 
Proste ciasto 
Proste ciasto miodowe 
Proste ciasto owocowe 
Proste krakersy ziołowe 
Proste placuszki 
Prosty biszkopt na tartę 
Przekładaniec
Przekładaniec beżowy z orzechami 
Przekładaniec czekoladowy 
Przekładaniec imbirowy 
Przekładaniec kokosowy 
Przekładaniec Lincolnshire 
Przekładaniec Wiktorii 
Przekładaniec z kruszonką cynamonową 
Przekładaniec z nugatem
Przepyszne ciasto czekoladowe 
Pszenny chleb 
Ptysie
Ptysie orzechowe
Ptysie z serem i mandarynkami
Puszyste ciasto czekoladowe
Puszysty biały lukier
Puszysty biszkopt z kremem
Rabarbarowiec
Racuchy
Racuszki
Rolada
Rolada cytrynowa
Rolada cytrynowo-miodowa
Rolada cytrynowo-truskawkowa
Rolada czekoladowa
Rolada jabłkowa
Rolada kasztanowa z brandy
Rolada pomarańczowo-migdałowa
Rolada z marmoladą z limonek
Rolada z morelami
Rolada z truskawkami
Roladki czekoladowo-wiśniowe
Roladki z pomidorami i parmezanem
Roladki z szynką i musztardą
Rozpływający się lukier
Rożki z kremem
Rurki
Ryżowe ciasto migdałowe
Sernik ananasowy z mikrofalówki
Sernik bostoński
Sernik cytrynowo-orzechowy
Sernik czekoladowy z orzechami
Sernik imbirowo-cytrynowy
Sernik imbirowy
Sernik jogurtowy z polewą
Sernik kokosowy z morelami
Sernik limonowy
Sernik pomarańczowy
Sernik pomarańczowy z mikrofalówki
Sernik ricotta
Sernik św. Klemensa
Sernik z ananasem
Sernik z awokado
Sernik z bananami
Sernik z białą czekoladą i orzechami
Sernik z białą czekoladą i waflami
Sernik z ciemnymi wiśniami
Sernik z irlandzkim likierem
Sernik z malinami
Sernik z mandarynkami 
Sernik z mikrofalówki 
Sernik z morelami 
Sernik z orzechami i miodem 
Sernik z rodzynkami 
Sernik z sułtankami i brandy 
Sernik z truskawkami 
Sernik z żurawiną 
Serowe babeczki 
Serowe babeczki z salami 
Serowe placki
Sezamowe herbatniki z otrębami 
Sezamowe miękkie bułki 
Skandynawskie ciasto Tosca 
Słodka posypka serowa 
Słodki bochenek 
Słodki pierścień miodowy 
Słodkie bułki 
Słodkie ciasto cynamonowe 
Słodkie okrągłe ciastka 
Smaczne ciastka czekoladowe 
Smaczne ciasto cytrynowe 
Sodowe ciasto owocowe 
Stollen
Stollen z migdałami 
Stollen z pistacjami 
Sucharki dietetyczne 
Sycące ciasto migdałowe 
Sycące kruche ciasto 
Sycylijski biszkopt 
Sycylijski sernik
 Szafranowe ciasto 
Szarlotka
Szarlotka z mikrofalówki 
Szkockie naleśniki pomarańczowe 
Szkockie naleśniki z rodzynkami 
Szwedzkie płaskie chlebki 
Szwedzkie popękane ciasto 
Szybkie i proste pomysły na dekorację 
Ślimaki migdałowe 
Ślimaki z duńskiego ciasta 
Śródziemnomorskie kruche ciasteczka z migdałami 
Świąteczne ciasto bakaliowe 
Świętojańskie ciasto owocowe 
Świnka 
Tarta Bakewell 
Tarta banofFi z karmelem 
Tarta cytrynowa 
Tarta Gainsborough
Tarta gruszkowa
Tarta imbirowa
Tarta kawowa z migdałami
Tarta kokosowa
Tarta pomarańczowa
Tarta truskawkowa
Tarta z brandy i rumem
Tarta z gruszkami i migdałami
Tarta z jabłkami i bakaliami
Tarta z jabłkami i sułtankami
Tarta z jabłkami w miodzie
Tarta z melasą
Tarta z migdałami
Tarta z morelami i bezą kokosową
Tarta z orzechami pekan
Tarta z orzechami pekan i jabłkami
Tarta z orzechami włoskimi i melasą
Tarta z rodzynkami i kwaśną śmietaną
Tartelerki z kremem
Tarteletki Bakewell
Tarteletki cytrynowe
Tarteletki z duńskim kremem
Tarteletki z dżemem
Tarteletki z owocami
Tłuste ciasto
Tłuste ciasto z kminkiem
Tort cytrynowy
Tort czarny las
Tort czekoladowy
Tort czekoladowy łasuch
Tort czekoladowy z migdałami
Tort figowy
Tort figowy z truskawkami
Tort kasztanowy
Tort kawowo-orzechowy
Tort kawowy z lukrem
Tort listkowy
Tort miętowy
Tort Pavlova z mikrofalówki
Tort Pitchiviers
Tort pomarańczowy
Tort ptysiowy z truskawkami
Tort Sachera
Tort serowy z czekoladą
Tort św. Honoriusza
Tort z musem truskawkowym
Tort z orzechami pekan i daktylami
Tort z suszonymi śliwkami
Tort z winogronami i brzoskwiniami
Tort ze śliwkami i cynamonem
Twarde ciastka
Twarde ciastka bez cukru
Walijskie ciasto owocowe
Walijskie ciasto z jeżynami
Walijskie naleśniki
Walijskie placki
Walijskie placki z rodzynkami
Warkocze z duńskiego ciasta
Węgierskie zawijasy
Wiatraczki z duńskiego ciasta
Wiatraczki z jabłkami
Wiedeński bochenek
Wiejski chleb
Wiejski chleb owocowy
Wiejski chleb pełnoziarnisty
Wiejski chleb ziołowy
Wiejski płaski chleb
Wiejskie miodowe ciasto owocowe
Wielkanocny czepek
Wiktoriańskie ciasto herbaciane
Wilgotny chleb ryżowy
Wiśniowo-migdałowe ciastka z dziurką
Włoskie ciasto czekoladowe
Włoskie ciasto czekoladowe z kremem
Włoskie ciasto mascarpone z orzechami
Włoskie ciasto migdałowe 
Włoskie ciasto risotta 
Włoskie ciasto ryżowe z grand marnier
Włoskie ciasto z makaronu 
Wyjątkowe szkockie naleśniki 
Zakręcone bułki cukrowe 
Zakwas
Zamaskowany wojownik 
Zawijasy czekoladowe z masłem orzechowym 
Zawijasy migdałowe 
Zawijasy z rodzynkami 
Zawiniątka z kozim serem 
Ziemniaczane babeczki 
Ziołowe babeczki 
Złote ciasto cynamonowe 
Złote ciasto kokosowe 
Złote ciasto maślane 
Złote ciasto z mikrofalówki 
Złote herbatniki 
Zwykłe herbatniki 
Zwykły biały bochenek 
Zwykły bochenek jęczmienny 
Żytni chleb kukurydziany gotowany na parze

Data dodania produktu: 26 sierpie 2010.